Choose language

Liiketoimintasuunnitelma yritystoimintasi tueksi

Tallenna liiketoimintasuunnitelma omalle koneellesi ja täytä rauhassa. Voit jatkaa myöhemmin siitä mihin jäit!


Ilmainen pohja liiketoimintasuunnitelmalle. Suunnittele rauhassa niin kauan kuin haluat ja vielä täysin ilmaiseksi.

Lataa ilmainen pohja liiketoimintasuunnitelmalle

8 syytä laatia liiketoimintasuunnitelma

Liiketoiminta­suunnitelmasta apua myös jo aloittaneelle yritykselle. Selvitä yrityksesi kilpailutilanne, luo kilpailija-analyysi ja selvitä keitä tulevan yrityksesi asiakkaat ovat. Näin sinun on helppo luoda toimiva suunnitelma yritystoiminnan aloittamiseen ja yrityksesi menestyy varmemmin. Myös toimintansa aloittaneen yrityksen on hyvä toisinaan aloittaa alusta. Jo toimintansa aloittaneen yrityksen on hyvä toisinaan tarkistaa pitävätkö varmana pidetyt asiat, kuten aikaisemmin tehty kilpailija-analyysi, edelleen paikkaansa. Tee kilpailija-analyysi uudelleen, selvitä markkinatilanne ja varmista, että yrityksesi kulkee edelleen selkeästi sitä tavoitetta, jonka olet yrityksen perustamisvaiheessa sille määritellyt.

1. Idean selkeyttäminen

Hyvän liiketoimintasuunnitelman avulla liikeideasi selkeytyy ja pystyt myös kertomaan ideastasi helpommin muillekin.

2. Markkinoiden analysointi

Hyvin laaditun markkina- ja toimintaympäristön analyysin avulla saat selville, onko liikeideallesi oikeasti kysyntää vai vaatiiko ideasi vielä hiomista.

3. Kilpailija-analyysi

Liikeideaa suunniteltaessa on tärkeää tunnistaa merkittävimmät kilpailijasi ja miettiä, miten voit parhaiten erottua kilpailussa.

4. Mitä myyt ja kenelle?

Liiketoimintasuunnitelmassa määrittelet tarkasti, mitä tuotteita, palveluita tai osaamista aiot myydä. Määrittelet lisäksi kohderyhmäsi ja miten aiot heidöt tavoittaa.

5. Miten myyt ja markkinoit

Tutki markkinoita ja selvitä miten tuotteitasi ja palveluitasi kannattaa myydä. Haluatko kenties perustaa verkkokaupan, tarvitsetko varausjärjestelmää vai onko perinteinen kivijalkamyymälä sinulle paras vaihtoehto. Mitä markkinointikanavia sinun kannattaa käyttää tavoittaaksesi juuri oikeat asiakkaat?

6. Arvioi mahdolliset riskit ja miten reagoit niihin

Kun tunnistat mahdolliset riskit, voit jo etukäteen suunnitella miten reagoit niihin. Hyvällä liiketoimintasuunnitelmalla varmistut, että sinulla on suunnitelma kaiken varalle.

7. Talouden suunnitteleminen

Suunnittele yrityksesi talous hyvin jo etukäteen. Jos et itse tunne olevasi pätevä tekemään yrityksesi kirjanpitoa, valitse kumppaniksesi hyvä kirjanpitäjä, josta on sinulle tukea myös liiketoiminnassa. Jos taas päätät tehdä kirjanpitosi itse, valitse ohjelmisto, jonka avulla teet sen helposti ja ennustat yrityksesi tilanteen myös tulevaisuuteen.

8. Rahoituksen hakeminen

Hyvin kirjoitettu liiketoimintasuunnitelma lisää merkittävästi yrityksen kykyä päästä kiinni pääomaan, sillä monet rahoittajat kuten pankit edellyttävät liikeidean kirkastamista ennen rahoituspäätöstä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Tutustu myös muihin materiaaleihin yritystoiminnan aloittamiseen ja suunnitteluun liittyen

Työntekijän kustannukset

Oletko miettinyt työntekijän palkkaamista mutta et ole varma onko yritykselläsi siihen varaa.

Opas - viisi askelta yritystoiminnan aloittamiseen

Tämän oppaan luettuasi sinulla on työkalut yritystoiminnan aloittamiseen

Opas - yrityksen perustamiseen

Mikä yritysmuoto sopii liiketoiminnallesi. Eri yhtiömuotojen erityispiirtee. Mitä eroa osakeyhtiöllä ja toiminimella on yrittäjän kannalta? Miten pääset alkuun yritystoiminnassa

Ilmainen laskupohja

Haluatko laskuttaa vain kerran mutta et tiedä miten muodostat laskun. Lataa ilmainen laskupohja.

Liiketoimintasuunnitelma

Ilmainen pohja liiketoimintasuunnitelmalle. Suunnittele rauhassa niin kauan kuin haluat ja vielä täysin ilmaiseksi.